Košarica KOŠARICA

Polnilnica Besen BS20A (vtičnica / APP)

Od 559,00 €
Razpoložljivost
Na voljo samo še %1
SKU
BS20A-APP

Besen BS20 je preprosta in estetska stenska polnilna postaja za polnjenje električnih in priključnih hibridnih vozil. Njena prednost je upravljanje prek aplikacije, kjer lahko nastavljate veliko parametrov za polnjenje. Povezava deluje prek bluetooth omrežja. Opremljena je z vtičnico za priklop tipa 2. Je priročna, varna in enostavna za uporabo. Ima barvni LCD zaslon, ki prikazuje različne informacije o stanju polnjenja, kot so: tok, napetost, notranja temperatura in čas polnjenja.

Primerna je za domačo uporabo, zelo pa jo priporočamo tudi poslovnim uporabnikom (npr. hotelom, gostilnam, trgovinam, salonom, pisarnam…), ki bi želeli svojim gostom ponuditi polnjenje EV in PHEV in s tem obogatiti svojo ponudbo.

Polnilna postaja ima različne zaščitne funkcije in zagotavlja varno uporabo tudi s spremljanjem notranje temperature polnilnice. Ima vgrajeno dodatno RCD-zaščito tipa A + 6 mA in deluje v temperaturnem območju od -40 °C do +75 °C. Ohišje je čvrsto in ima odlično vodoodporno zaščito, ki omogoča varno uporabo na prostem (IP66). Pametno vezje polnilnice samodejno popravi morebitne manjše napake pri polnjenju ali jih izpiše na LCD zaslonu.

V zadnjih letih je vedno več voznikov, ki se odločijo za nakup EV in ta trend bo v prihodnosti zagotovo še rasel. Kmalu bo lastna polnilnica pred hotelom, gostilno, apartmajem ipd. »must have« in bo lastnikom teh objektov predstavljala dodatno prednost in vzrok za pridobitev marsikaterega dodatnega gosta. Polnilnih postaj glede na število EV in PHEV predvsem v bolj turističnih krajih že sedaj močno primanjkuje. Poleg slovenskih voznikov EV prihajajo v Slovenijo na obisk še številni tuji gostje, katerih prva izbira je zagotovo namestitev, kjer bodo lahko tik pred vrati napolnili svoje vozilo in si tako privoščili bolj brezskrben dopust ali poslovni obisk. Posebnost te polnilne postaje je, da nima že vgrajenega kabla za polnjenje, temveč vtičnico tipa 2 v katero vsak uporabnik priklopi svoj kabel za polnjenje.

 

 

 

 

Upravljanje prek aplikacije

Omogoča nastavljanje različnih parametrov polnjenja:

- nastavljiv polnilni tok kar pomeni izbiro moči polnjenja. Manjši tok polnjenja je priporočljiv kadar se vam ne mudi, je električno omrežje zasedeno z drugimi porabniki ali kadar polnite na lokaciji, kjer ne poznate zmogljivosti električnega omrežja. Polnjenje z večjim tokom pa omogoča hitrejše polnjenje. Zadnja nastavitev toka polnjenja se samodejno shrani.

- čas polnjenja: čas polnjena lahko omejite od 1 h do 12 h. Ta funkcija je uporabna, kadar baterije ne želite popolnoma napolniti.

- zakasnitev polnjenja: enostavno lahko zakasnite začetek polnjenja, če bi želeli na primer polniti ponoči zaradi cenejšega toka ali zaradi obremenitve električnega omrežja podnevi.

- aplikacija beleži pretekla polnjenja (zgodovino polnjenja) in vam tako omogoča vpogled za nazaj.

- prek aplikacije lahko zaženete ali ustavite polnjenje vašega vozila in imate vpogled v podatke o polnjenju.

Polnilno postajo upravljate z vašim pametnim telefonom tako, da se z njo povežete prek bluetooth povezave in aplikacije. To predstavlja veliko prednost tistim, ki nimajo WiFi omrežja kjer je nameščena polnilna postaja. Postaja ima vtičnico za priklop tipa 2, kamor priključite kabel za polnjenje.

 

 

Uporaba je hitra in enostavna

Polnilna postaja Besen BS20 APP hitro in samodejno vzpostavi komunikacijo z avtomobilom in prične s polnjenjem. Samodejno prilagodi moč polnjenja vozilu, ki ga polnite. Če želite polniti npr. priključno hibridno vozilo, ki ima najvišjo moč polnjenja 3,6 kW, ga bo postaja polnila s to močjo, ali npr. VW e-Golfa, ki ima najvišjo moč polnjenja 7,3 kW, se bo polnilna postaja samodejno prilagodila in vozilo polnila z omenjeno močjo.

Priložena so slovenska navodila za uporabo. Izdelek ima 2 leti garancije.

 

Montaža in priklop:

S priloženim nosilcem se polnilna postaja enostavno namesti na steno. Montaža je možna tako v zaprtih prostorih kot tudi zunaj, pod streho. Priklop polnilne postaje mora izvršiti za to usposobljen strokovnjak oziroma električar. Za pravilno delovanje mora biti polnilna postaja pravilno ožičena in ozemljena.

 

Navodila Navodila za uporabo

Tehnične lastnosti
Šifra izdelkaBS20A-APP
Največji tok polnjenja1 x 16 A / 1 x 32 A / 3 x 16 A / 3 x 32 A
Največja moč polnjenja3,5 kW (enofazni tok) / 7 kW (enofazni tok) / 11 kW (trofazni tok) / 22 kW (trofazni tok)
Dinamično polnjenjeNe
Napetost230 / 400 V ± 10 %
Največja izhodna moč3,5 kW / 7 kW / 11 kW / 22 kW
Upravljanje prek aplikacijeDa
Samodejni ponovni zagon polnjenjaDa
Nastavljiv tok polnjenjaDa
Garancija2 leti
LED lučkeprikaz stanja polnjenja
LCD zaslonDa
Življenjska doba> 10.000 polnjenj
Temperaturno območje delovanja-40 °C do +75 °C
Vzdržna napetost2000 V
Dolžina kabla/
Premer kabla12 mm (3 x 2,5 mm2)
Zaščita pred diferenčnim tokomRCD tip A + 6 mA
CertifikatCE, RoHS
Stopnja zaščiteIP66
Teža6 kg
PovezljivostBluetooth
Zaščite

1. zaščita ob udaru strele
2. podnapetostna zaščita
3. prenapetostna zaščita
4. neustrezna ozemljitev
5. nadtokovna zaščita
6. kratkostična zaščita
7. zaščita pred uhajanjem toka
8. zaščita pred pregrevanjem