Veselimo se vašega obiska

Napolniavto.si je nova spletna trgovina specializirana za prodajo pripomočkov za polnjenje električnih in priključnih hibridnih vozil. Naša ponudba v osnovi zajema tri različne pripomočke in sicer: polnilne postaje, prenosne polnilnike in polnilne kable. Vsak izmed teh pripomočkov pa je na voljo v več različicah. Razlikujejo se po moči, izgledu, namenu in ceni. Na voljo so povsem osnovni modeli, cenovno ugodni in zelo enostavni za uporabo, pa tudi tisti za zahtevnejše uporabnike. Nekateri izdelke lahko upravljate tudi prek aplikacije nameščene na pametnem telefonu. Podrobneje so izdelki opisani na napolniavto.si, več o posameznem izdelku pa bomo tudi napisali v prihodnjih blogih.

Pogosto uporabljene okrajšave v svetu električnih vozil

EV pomeni v angleškem jeziku Electric Vehicle, enako okrajšavo uporabljamo tudi v slovenskem jeziku: Električno Vozilo. Nekoliko daljša je kratica za priključna hibridna vozila, in sicer PHEV, kar je angleška kratica za Plug-in Hybrid Electric Vehicle in slovenska za Priključno Hibridno Električno Vozilo.

Poznamo še klasični hibrid (FHEV - Full Hybrid Electric Vehicle) in mehki hibrid (MHEV- Mild Hybrid Electric Vehicle), ki prav tako spadata med elektrificirana vozila, vendar se pri teh baterija polni samodejno med vožnjo in je ne moremo polniti s polnilniki.

EVSE je angleška, mednarodno uveljavljena kratica Electric Vehicle Supply Equipment ki označuje dodatno opremo namenjeno izključno za električna in priključno hibridna vozila.

To so najpogosteje uporabljene okrajšave s katerimi se boste pogosto srečali tudi med branjem napolniavto.si.

Skupaj v čistejšo prihodnost

Zahvaljujemo se vam za obisk na naši novi spletni strani napolniavto.si in vas tudi v prihodnje vabimo na ogled naših izdelkov ter branje novih vsebin. Potrudili se bomo za ažurne objave novosti v svetu EV, vam konstantno nudili poučno branje prihajajočih blogov in nakupovalnih ter drugih nasvetov glede polnjenja in uporabe EV in PHEV.

Prvi korak k čistejšemu okolju in k čistejši prihodnosti je zagotovo večja osveščenost širše populacije glede poznavanja in uporabe EV.