Domača polnilnica za avto je vaša najboljša izbira

Ste že razmišljali o nakupu domače polnilne postaje? Vsi lastniki EV in PHEV slej ko prej spoznajo, da bi jim nakup domače polnilne postaje olajšal vsakdan in prihranil kar nekaj dragocenega časa. Marsikdo živi v nekoliko bolj odročnem kraju, kjer v bližini njihovega doma javnih polnilnic še ni.

Kako pa lahko najdemo javne polnilnice, če domače polnilnice še nimamo?

Javne polnilne postaje za električna vozila lahko najdemo prek različnih aplikacij in spletnih iskalnikov.  Elektro Ljubljana upravlja spletni iskalnik polnilnic za električna vozila, ki se imenuje Gremo na elektriko. Na voljo je kot mobilna ali spletna aplikacija. Portal Polni.si prikazuje polnilne postaje v Sloveniji, nekaj pa tudi v sosednji Hrvaški in BIH. Oba portala sta zelo uporabna, razlikujeta se po možnosti filtra iskanja, preglednosti, območju iskanja... Ko se boste potepali po tujini priporočamo uporabo tuje aplikacije ABRP (A Better Routeplanner) https://abetterrouteplanner.com/.

Vaša najbližja polnilnica je domača polnilna postaja

Domača avto polnilnica nam omogoča, da svoje električno ali priključno hibridno električno vozilo lahko polnimo kadarkoli nam to ustreza. V primeru, da imamo domačo polnilnico to pomeni manj planiranja in več časovnega prihranka. Čeprav imamo v bližini javno polnilnico, je večina omejenih na tri ure polnjenja, potem moramo iti po vozilo in ga umakniti. Tako ponudimo možnost za polnjenje tudi drugim lastnikom EV in PHEV, ki še nimajo domače polnilne postaje.

Domača polnilnica je lahko tudi razlog za nova poznanstva

Domače polnilne postaje za električna vozila lahko namenimo tudi našim obiskovalcem. Vsak prijatelj ali družinski član, ki vas bo obiskal s svojim EV ali PHEV bo zagotovo zelo navdušen, če bo med druženjem z vami lahko mimogrede še napolnil svoje vozilo. In se tako domov odpeljal brez skrbi, da bi moral porabiti dodatni čas za iskanje druge polnilne postaje in še dodatnega za polnjenje vozila.

Domačo avto polnilnico lahko namenite tudi za souporabo. To ne pomeni, da se bodo vedno eni in isti mimo vozeči ustavljali pri vas, da bi napolnili svoje vozilo. Tukaj gre bolj za prostovoljno dobro voljo in pomoč človeku, ki je v vaši bližini naletel na zasedeno polnilnico, ali je ni našel nikjer v bližini. Tako lahko spoznate nove ljudi, ki so vsaj glede na izbiro pogona vozila na isti valovni dolžini z vami in vam zagotovo ne bo zmanjkalo tem za pogovor.

Domača polnilna postaja je primerna tudi za dodano vrednost vašemu poslu

Domača polnilnica za avto ni namenjena le za uporabo doma, pred hišo, oziroma v garaži. Domača avto polnilnica je zelo priporočljiva tudi za podjetja, gostilne, salone, penzione in druge, ki želijo svojemu poslu dodati vrednost. Če imate željo in prostor za montažo domače polnilnice za avto se najprej pozanimajte glede možnosti električnega priklopa in napeljave na / pred vašim objektom.