Domače polnilne postaje za priključna hibridna električna vozila

Polnilne postaje za električna vozila lahko najdemo prek različnih aplikacij in spletnih iskalnikov. O tem bomo več napisali v prihodnjem blogu. Tokrat omenjamo domače polnilne postaje za električna vozila in priključna hibridna električna vozila.

Kratka obrazložitev kaj je priključno hibridno električno vozilo – PHEV?

Priključna hibridna električna vozila (PHEV) kot vir energije uporabljajo kombinacijo bencinskega ali dizelskega motorja z notranjim izgorevanjem in elektro motorja. Tudi tovrstna vozila lahko polnimo s polnilno postajo za električna vozila. Doseg na izključno električni pogon zagotavlja približno 40-50 kilometrov. Dosežena razdalja je tako kot pri električnih vozilih odvisna od letnega časa in hitrosti vožnje. Med vožnjo v povsem električnem načinu avtomobili PHEV proizvajajo nič emisij iz izpušne cevi.

Ko je napolnjenost baterije skoraj prazna ali če je potrebna večja moč pri vožnji pri višjih hitrostih se  motor vozila samodejno vklopi in preide iz popolnoma električne vožnje v hibridno, pri čemer deluje na enak način kot hibridno električno vozilo (HEV). Hibridnih vozil ne polnimo s polnilnicami za električna vozila, temveč se polnijo samodejno med vožnjo z zaviranjem, saj imajo bistveno manjšo baterijo.

Polnjenje priključno hibridnega električnega vozila

PHEV potrebujejo priklop za polnjenje baterije, da obnovijo sposobnost vožnje v povsem električnem načinu. Polnilne postaje za električna vozila so nameščene poleg večjih bencinskih črpalk in še na veliko drugih lokacijah. Za nakup PHEV se je smiselno odločiti le v primeru, da baterijo redno polnite, saj le tako lahko izkoristite njegov potencial. V nasprotnem primeru se s PHEV vozite naokoli z nepotrebno dodatno težo, ki jo predstavlja baterija. Dodamo lahko tudi, da se nakup PHEV priporoča osebam, ki vsakodnevne vožnje lahko opravijo na električni pogon, za daljše izlete pa imajo še vedno na voljo motor z notranjim izgorevanjem.

Domače polnilne postaje za električna vozila

Za vašo večjo brezskrbnost glede polnjenja vsekakor priporočamo nakup domače polnilne postaje za električna in priključna hibridna vozila. Polnilne postaje za električna vozila se razlikujejo po izgledu, moči polnjenja in priključkih. Našo ponudbo polnilnic za električna vozila, ki si jih lahko postavite tudi doma, si lahko ogledate na tej spletni strani, kjer se lahko poučite tudi o marsičem drugem glede polnjenja električnega avtomobila.

Polnjenje električnega avta in priključno hibridnega avta z domačo polnilno postajo za električna vozila vam bo prihranilo čas, trud, nepotrebne skrbi in še kaj drugega. Glede na hitrost današnjega življenja vsi čas raje izkoristimo in ga preživimo z družino, prijatelji ali le sami s seboj, vsekakor bolje kot da ga zapravljamo z iskanjem prostih polnilnic in nabiramo nepotrebne dodatne kilometre.

Polnjenje električnega avta je lahko zelo enostavno, če imamo doma nameščeno domačo polnilno postajo za električna vozila. Pred nakupom polnilne postaje za električna vozila razmislite o vaših potrebah glede polnjenja vašega električnega ali priključno hibridnega avta, če ste v dvomih ali imate dodatna vprašanja vam bomo z veseljem svetovali glede za vas najboljše odločitve glede nakupa vaše domače polnilne postaje za električna vozila.