Z VW E-Golfom iz Kamnika skoraj do Madžarske

Na tokratnem delovnem izletu je bil končni cilj Turnišče v Prekmurju, blizu Madžarske meje, z vmesnim postankom oziroma dostavo IR panelov v Pernico pri Mariboru. Tudi tokrat sva štartala s polno baterijo in prikazanim dometom 254 km.


Potovanje z eGolfom 2, števec


Po 108 prevoženih kilometrih avtocestne vožnje je bil domet še 100 km, baterija je bila napolnjena na 49%, zato sva se ustavila na bencinski črpalki Petrol Maribor AC vzhod in na hitri 50kW CSS polnilnici v dvajsetih minutah baterijo napolnila na 83%, kar je bilo več kot dovolj do končnega cilja in naslednjega polnjenja, ki sva ga planirala na poti nazaj. Na voljo so bila tudi 3 ultra hitra polnilna mesta z možnostjo polnjenja 150kW prek CSS. Naj spomnim, da e-Golf na hitrih in na ultra hitrih polnilnicah polni s 40 kWh.


Potovanje z eGolfom 2, polnilnica


Kot je bilo planirano sva po opravljenih dostavah v Pernici pri Mariboru ter Turniščah v Prekmurju obrnila in se na poti nazaj ustavila pri Expanu v Murski Soboti. Tja sva prispela ravno v času kosila in avto priklopila na polnilno postajo. Pred Paviljonom Expano imajo 3 Tesline AC polnilne postaje, ki so na voljo vsem električnim vozilom s priključkom tip 2. Poleg tega imajo na voljo tudi 2 dodatni polnilni in parkirni mesti za vozila car sharing Avant2go. V času polnjenja sva na terasi pojedla odlično kosilo in se seveda posladkala s prekmursko gibanico. Po krajšem sprehodu ob jezeru je bil čas da se odpraviva nazaj proti Kamniku.


Potovanje z eGolfom 2, jezero


Potovanje z eGolfom 2, polnjenje


V uri in pol se je avto dovolj napolnil, da bi brez težav prispela do doma, a sva se vendarle ustavila še na hitri polnilnici, ponovno na Petrolu, tokrat v Celju. Prva polnilnica (SODO) ni delovala, a imajo v neposredni bližini še dve delujoči ultra hitri CSS polnilnici, ki sta bili tudi prosti. Tu sva polnila le 10 minut. Po 275 km prevoženi razdalji, sva imela do doma še približno 80 km, prikazan domet pri avtu je bil 128 km. Ta izlet je ponovno dokaz, da je mogoče brez težav opraviti skoraj 400 km pot z električnim Golfom, z nekaj kratkimi vmesnimi postanki. Z običajnim vozilom na pogon z motorjem z notranjim izgorevanjem bi sicer verjetno to pot opravili v nekoliko krajšem času in z manj postanki. Sicer se pa veliko ljudi na daljši poti večkrat ustavi iz različnih razlogov, kot so počitek, kavica, malica, stranišče, polnjenje vozila z gorivom, ipd. Mi pa med temi postanki še zelo ugodno napolnimo svoj avto. To je bila naša zadnja daljša pot z odličnim e-Golfom, ki smo ga imeli 4 leta in z njim prevozili 48000 km. Nikoli nas ni pustil na cedilu, seveda tudi zaradi našega dobrega planiranja. Upamo, da bo še dolgo razveseljeval tudi novo lastnico. Mi pa si bomo nove izkušnje nabirali z novo električno Cupro Born 58 kWh, ki nas bo lahko popeljala na še daljše poti.